Intrebari utile

In functie de momentul la care doriti sa cumparati apartamentul, si de avansul de care dispuneti cand v-ati hotarat ce apartament doriti, se pot incheia trei tipuri de contracte:

 1. Contractul de rezervare – acesta se incheie sub semnatura privata si consta in achitarea unui avans stabilit impreuna cu dezvoltatorul. Suma achitata se va deduce din pretul apartamentului, iar contractul de rezervare este valabil pentru o perioada limitata de timp.
 2. Promisiunea de vanzare cumparare – acesta este antecontractul ce atesta ca in viitor, la o data stabilita de parti, se va incheia contractul de vanzare cumparare conform conditiilor stabilite de acestea.
 3. Contractul de vanzare cumparare – contractul se incheie dupa ce este efectuata receptia imobilului si s-au emis documentele necesare, precum cadastru, extras de carte funciara, certificat energetic

Enumerarea de mai sus are caracter explicativ si nu reprezinta o ordine obligatorie a procedurii de achizitie. Oricine poate incheia direct Promisiune sau chiar Contract de Vanzare Cumparare daca este emisa documentatia necesara la momentul respectiv.

Contract de rezervare

Persoana fizica

 • Copie act de identitate

Persoana juridica

 • Copie Cod Unic de Inregistrare
 • Copie act de identitate reprezentant

 

Promisiune de Vanzare Cumparare si Contract de Vanzare Cumparare

Persoana fizica

 • Act de identitate in original
 • Copie certificat de casatorie (daca este cazul)

Persoana juridica

 • Copie Cod Unic de Inregistrare
 • Act de identitate reprezentant
 • Hotarare AGA sau imputernicire
 1. Prospectare si due diligence
 2. Achizitionare teren
 3. Dezvoltare proiect arhitectural
 4. Autorizatii
 5. Construire
 6. Receptie imobil
 7. Cadastru si intabulare
 • Garantia constructiei – conform legii Legii 10/1995 privind calitatea in constructii cu modificarile aduse, perioada de garantie este stabilita in functie de categoriile de importanta ale constructiei.
 • Garantiile finisajelor sunt oferite de fiecare furnizor in parte, avand perioade si conditii diferite de la furnizor la furnizor.
 • Garantiile acordate prin lege: Garantia contra evictiunii (art. 1695 – art. 1706 NCC); Garantia contra viciilor (art. 1707 – art. 1715 NCC); Garantia pentru buna functionare (art. 1716 – art. 1718 NCC)

Receptia apartamentului se va face in urma unei intalniri ce are ca scop verificarea pana la cel mai mic detaliu al apartamentului. Dupa ce este verificat in detaliu tot apartamentul, astfel incat sa poata fi sesizate orice fel de neconformitati, se va proceda la remedierea acestora daca exista. Ulterior, se va

Dupa ce se semneaza contractul de vanzare cumparare, intrarea in posesia apartamentului se face prin predarea cheilor si semnarea procesului verbal de predare-primire a acestuia.

Pana la constituirea asociatiei de proprietari, dezvoltatorul se va ocupa de administrarea imobilului. Dupa constituirea asociaitiei de proprietari, asociatia va hotari pe cine va desemna pentru functia aceasta.

Asociatia de proprietari va putea alege o firma care sa fie responsabila de ingrijirea si mentananta acestor spatii. Costurile aferente vor fi dintre cele ofertate de firmele pe care acestia le gasesc, urmand a alege cea mai convenabila oferta conform votului proprietarilor.

In incinta complexului rezidential vor exista zone special desemnate pentru amplasarea pubelelor, astfel incat sa fie izolate si sa nu deranjeze vizual rezidentii. Ridicarea acestora va fi efectuata de serviciile de salubritate ale sectorului 1 sau puteti stabili in cadrul asociatiei sa incheiati un contract cu o firma privata.

Toate locurile de parcare pentru rezidentii ELEMENTS Straulesti se regasesc la demisolul complexului. Va punem la dispozitie 82 de locuri de parcare, securizate prin intrare cu telecomanda. Pentru ca dispunem de mai multe locuri de parcare decat totalul apartamentelor, proprietarii care doresc achizitionarea a doua locuri de parcare beneficiaza de aceasta optiune.

Daca ulterior receptiei apartamentului sesizati probleme ce apar ca urmare a unor vicii, se va face o inspectie, iar daca rezulta ca sursa acestei neconformitati a aparut in urma unei erori a echipei dezvoltatorului, aceasta sa va repara in baza garantiei constructiei pe care dezvoltatorul vi-o acorda la semnarea contractului de vanzare cumparare. Daca se constata ca sursa problemei a aparut in urma interventiilor ulterioare pe care proprietarul le-a facut la apartament, costurile remedierii vor fi suportate de acesta din urma.

Receptia apartamentului se va face in urma unei intalniri ce are ca scop verificarea pana la cel mai mic detaliu al apartamentului. Dupa ce este verificat in detaliu tot apartamentul, astfel incat sa poata fi sesizate orice fel de neconformitati, se va proceda la verificarea si predarea cheilor.